Luchtdichtheidsmeting Ventilatiekanalen

Waarom luchtdichte ventilatiekanalen?

De luchtdichtheid van de kanalen heeft een directe impact op zowel het verbruik en de werking van de unit als uw comfort als gebruiker en inwoner van het pand. Verliezen op de kanalen zullen ervoor zorgen dat de unit harder gaat werken, hierdoor gaat het verbruik en de geluidslast omhoog. Een kanalennetwerk dat zo luchtdicht mogelijk is gemaakt zal deze verliezen minimaliseren, zo is de unit niet enkel zuiniger in (energie)verbruik, maar ook een pak stiller!

Luchtdichtheidsmeting Ventilatiekanalen

Vaak wordt een luchtdichtheidsmeting van ventilatiekanalen uitgevoerd in opdracht van de aannemer. Op die manier kan deze aannemer met eenluchtdichtheidscertificaat aantonen dat de ventilatiekanalen werden geplaatst volgens de regels van de kunst.

Dankzij een goed resultaat qua luchtdichtheid van uw ventilatiekanalen, kan u het E-peil van uw woning (of gebouw) met zo'n 2 à 3 punten laten zakken. Momenteel is een luchtdichtheidsmeting niet verplicht, maar we raden de test ten zeerste aan om de goede werking van uw ventilatiesysteem te controleren.