Opsporing Geurhinder

Hulp nodig?

Spreek je liever iemand?
Bel ons en we helpen je verder!

+32 489 993 397

Vraag uw offerte aan!

Bij dit onderzoek wordt de oorzaak van geurhinder op een non-destructieve manier onderzocht via een combinatie van pressurisatiemateriaal, rook en thermografie. Op deze manier proberen we tot een oplossing te komen die soelaas kan bieden aan het probleem.

Geurhinder

Geurhinder is vervelend en kan een hardnekkig probleem vormen in zowel gebouwen en woningen. Vaak gaat het om onderbrekingen in sanitaire afvoeren of hinder via verbindingen met zones waar ongewenste geuren geproduceerd worden.

Geur opsporing
Vochtopsporing
Vochtopsporing

Opsporing van problemen

In gebouwen worden geuren gedragen door lucht. In de eerste instantie gaan we dus op zoek naar luchtlekken die deze intrede van ongewenste geuren met zich meedragen. Anders dan bij een traditionele blowerdoormeting gaat het hier vaak om zeer fijne, moeilijker te vinden luchtlekken.

Dit manier waarop dit onderzoek wordt uitgevoerd is voornamelijk een denk en zoek formule. In het gebouw wordt met behulp van pressurisatiemateriaal een drukverschil opgebouwd, waaraan een onderzoek met rook wordt gekoppeld om aan te tonen waar de gebreken zich bevinden.

Een thermografische analyse kan in sommige gevallen ondersteuning bieden.

Om een volledig beeld te krijgen van de situatie zullen in vele gevallen zullen ook aangrenzende zones en/of gebouwen aan deze controle moeten onderworpen worden.

Geur opsporing

Geur opsporing