Vochtopsporing

Hulp nodig?

Spreek je liever iemand?
Bel ons en we helpen je verder!

+32 489 993 397

Vraag uw offerte aan!

Opsporen van vochtintredes en lekkages op een efficiënte manier voor een definitieve resultaat. Voor een maximaal resultaat zetten wij in op zowel conventionele opsporingstechnieken, als op thermografische analyse voor een snelle opsporing. Door deze diverse aanpak kunnen wij steeds een sluitend advies aanreiken.

Vocht opsporen met Thermografie

Lek- en vochtproblemen kunnen erg vervelend zijn. De oorzaak opsporen is vaak geen gemakkelijke opdracht.
Om verdere bouwschade en eventuele gezondheidsklachten te vermijden dienen deze problemen aangepakt te worden. B.C.B. bvba gebruikt de meest moderne technieken om de oorzaak van de vochtintrede te achterhalen of de oorsprong van het lek terug te vinden.

Naast de conventionele technieken worden ook infrarood- of warmtebeeldcamera’s ingezet bij opsporingen. Deze niet-destructieve techniek gebruikt temperatuurverschillen om problemen vast te stellen. Vochtintredes, lekkages en opstijgend vocht worden zichtbaar met een thermische camera.

Vochtopsporing
Vochtopsporing
Vochtopsporing

Opsporing van problemen

Met onze technieken kunnen we helpen bij het opsporen van:
» Lekkage in leidingen
» Verlies op verwarmingsleidingen
» Waterdichtheid van daken
» Vochtintredes
» Opstijgend vocht
» Condensatieproblemen
» Ventilatieproblemen

Vochtopsporing

Problemen door vochtigheid

Vochtophoping door condensatieproblemen kan aan de hand van thermografie opgespoord worden. Overmatige productie van vocht kan in kaart gebracht worden door gebruik te maken van dataloggers. Met ons advies over ventilatie, isolatie en vochthoeveelheden via conforme rapportage kunnen we aan de slag om de schimmels en eventuele gezondheidsklachten te vermijden.

Vochtopsporing
Vochtopsporing